1. Feeling creative, Guest? ImDeity Creative World is for you!
    With 6 ranks and plots from 32x32 up to 512x512!
    Type /creative to join!
    Dismiss Notice
  2. Vote for the server daily! Vote for 200 coin!
    Dismiss Notice
  3. Guest, do you have too much extra loot? Create an auction!
    The ImDeity Auction System is like free Dei!
    Goto Portal > Auction to create and bid on items!
    Dismiss Notice

Stuck on "/nine" world.

Discussion in 'Help / Support / Guides' started by daunt_less, April 26, 2016.

  1. daunt_less

    daunt_less

    Joined:
    February 15, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    In-Game Name:
    daunt_less
    Hey y'all, I've recently been having a problem with connecting to the server. It lets me log in when using 1.9, but when I got to 1.8, I get the following error message. I've tried restarting both my game and computer. Any suggestions? Screen Shot 2016-04-26 at 6.02.35 PM.png

    UPDATE: This only occurs on /main, it's not my version. I can access creative, and the other worlds, just not main.

    UPDATE 2.0: It was a corrupted chunk in the wild.
     
    Last edited: May 3, 2016
  2. legoazurp

    legoazurp

    • Vip
    Joined:
    December 15, 2011
    Messages:
    874
    Likes Received:
    593
    Trophy Points:
    398
    In-Game Name:
    LEGOAP
    Nine world is for the 1.9 version of the game. Main is on the 1.8 version, you need to change your version to go on main world.
     
  3. Sephronia

    Sephronia

    • Moderator
    • Sponsor
    Joined:
    March 17, 2012
    Messages:
    392
    Likes Received:
    1,130
    Trophy Points:
    448
    In-Game Name:
    Sephronia
    More than likely, from what I understand and my experience, it appears to be a 'corrupted chunk' related thing and it's not just the ImDeity servers.

    Do you know what location you were at when this kicked in?

    One possible option is to co-ordinate with server staff to teleport you when you log in and then we can perhaps investigate.

    Many thanks,
    Seph
     
    erorah and BarryX15 like this.
  4. ImDeity

    ImDeity

    • Administrator
    Joined:
    January 9, 2011
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    3,506
    Trophy Points:
    588
    In-Game Name:
    ImDeity
    I can also reset your player profile on the main server if needed (this would clear your current inventory).
     
    erorah and BarryX15 like this.
  5. daunt_less

    daunt_less

    Joined:
    February 15, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    In-Game Name:
    daunt_less
    That seems like the easiest option, so go for it.
     
  6. ImDeity

    ImDeity

    • Administrator
    Joined:
    January 9, 2011
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    3,506
    Trophy Points:
    588
    In-Game Name:
    ImDeity
    Done
     
  7. daunt_less

    daunt_less

    Joined:
    February 15, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    In-Game Name:
    daunt_less
    The wild is corrupted again, and I've been kicked. Again... I would say do a reset, but all my enchanted diamond tools are in my inventory.
     
  8. Vershye

    Vershye

    • Senior Moderator
    • Diamond
    Joined:
    September 26, 2011
    Messages:
    3,309
    Likes Received:
    3,027
    Trophy Points:
    518
    In-Game Name:
    Vershye
    Did you just do '/wild' or did you go to a specific one?
     
  9. daunt_less

    daunt_less

    Joined:
    February 15, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    In-Game Name:
    daunt_less
    I just did /wild.
     
  10. Vershye

    Vershye

    • Senior Moderator
    • Diamond
    Joined:
    September 26, 2011
    Messages:
    3,309
    Likes Received:
    3,027
    Trophy Points:
    518
    In-Game Name:
    Vershye
    I just went to all 4 wild warps and didn't get kicked.
     
  11. BarryX15

    BarryX15

    • Sponsor
    Joined:
    November 6, 2011
    Messages:
    904
    Likes Received:
    2,764
    Trophy Points:
    478
    In-Game Name:
    BarryX15
    Try Minechat app - it doesn't load any block data, it just places your avatar ingame on X,Y,Z where you previously disconnected, and lets you use chat and commands. So log in and type /main or /t spawn or whatever can move you into safe place. Beware - Minechat doesn't prevent from being killed by mobs.

    (EDIT: err... forget about Minechat for now - it already updated to 1.9 so it would connect to [nine] world only)

    Do you remember the terrain/biome around the /wild spawn? Did you walk some distance before you got kicked?
     
    Last edited: May 9, 2016
  12. SouthPawRabbit

    SouthPawRabbit

    • Gold
    Joined:
    December 1, 2012
    Messages:
    165
    Likes Received:
    138
    Trophy Points:
    288
    In-Game Name:
    EEAAKK
    If you happen to be in the situation where you can log on, but you get kicked in less than a second, you can try typing '/main' as soon as you appear (typing it as fast as possible). It would be quite difficult, and would require many tries, but I've managed to do it a few times.
     
  13. CiljaW

    CiljaW

    • Sponsor
    Joined:
    June 3, 2014
    Messages:
    326
    Likes Received:
    803
    Trophy Points:
    303
    In-Game Name:
    CiljaW
    You can still connect to 1.8 though. I had it set to automatic, and it connected me to 1.8. But you can set it to choose 1.7, 1.8 or 1.9.
    Just go to the settings (in-app), choose the server, and in there, choose server version.
     
    erorah, asdfjkll2 and BarryX15 like this.
  14. asdfjkll2

    asdfjkll2

    • Gold
    Joined:
    March 13, 2015
    Messages:
    41
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    43
    In-Game Name:
    asdfjkll2
    The problem seems to be related to signs. MidnightDingo got caught in this mess as well. He said the error occurred when he was in the southern wilderness. I sent one of my alts over there to see if that did occur, and the error seems to originate in the vincinity of /wild south. According to this post on Spigot https://www.spigotmc.org/threads/er...-big-was-32789-bytes-encoded-max-32767.71401/ on the 12th post in that thread it says that "A hack client out right now allows you to place a sign which the line goes over the max string buffer Minecraft can handle." The person also said that updating the server to 1.8.7 or later version prevents them from making such signs. As for removing those bad signs, they suggest rolling back the affected area or worldediting out all signs in the affected area. Finally, to get people out of those affected areas, they should log into Minechat and have teleport to spawn enabled, it saved my alt from not being able to log in.
     
    colcol13, BarryX15 and CiljaW like this.

Share This Page